Carl Hansen Obling CHO
 
Carl Obling (f.1961) er uddannet mekaniker i 1982 og kom til Grønland i 1987 og ansat som formand ved Nukissiorfiit i Qaanaaq siden da.
Har arbejdet med alt der kan køre på 4 hjul, snescooter, påhængsmotor, bygde-elværker og div. andre motorer.

Se også www.greenland-foto.gl.

Kontakt: obling@greennet.gl
 
Fotografisk stil
Har siden jeg kom i 1987 taget masser af negativ og dias med lidt blandet resultat. Efter nærmere studier kunne jeg se at det mest var familie og bygninger jeg fotograferede. Begyndte så mere seriøs at tænke over motiver/landskab. Med det digitale indtog først i dette årtusind gik det stærkt med masser af billeder, men det er dog først inden for de sidste år at kamerakvaliteten er blevet så god at det har interesse for andre. Kameraet på skulderen ud i naturen ja det er bar dajlig, stort som småt og lidt detaljer. Fotograferer mest natur og dyr og lidt makro. Tager samtidig en masse Mini DV med Canon XM1.
Hvis du klikker på fotoet til venstre kan du se 12 "skud" som jeg af den ene eller den anden grund synes er gode foto, og som kendetegner mig som fotograf.
 
Udgivelser:
Har i forbindelse med Sirius 2000 leveret en del billeder til blade i DK samt flere hundrede til den digitale slæderejse som var på de danske skoler i forbindelse med Sirius 2000 ekspeditionen.
Desuden har mine foto været brugt i Den Bla avis, i reklamer i DK, som pasfoto til byens folk samt i de grønlandske aviser AG og Sermitsiaq. Jeg leverer også 30x45 print til folk der kommer til Qaanaaq og vil have et minde med hjem samt lidt postkort.

Udstyr:
Canon EOS D10 Canon, EOS D60 ,Canon G5, EF 20mm f2.8, EF 28-105 f3.5-4.5,28-80mm, SIGMA 100mm Macro f2.8, EF 70-300 DO IS USM f4.5-5.6.