Carsten Egevang CEg
 
Initiativtager til, og administrator af, ARC-PIC.COM

Jeg er uddannet biolog med speciale i økologiske forhold hos arktiske havfugle. På artsniveau har jeg arbejdet mest med havterne og søkonge i Grønland. Jeg udførte første gang biologisk feltarbejde i Sydgrønland i 1995, men senere har uddannelse og arbejde specielt været koncentreret omkring Thule-området, Disko Bugt og Scoresbysund. Siden 2002 har jeg været ansat som forsker på Grønlands Naturinstitut og bosat i Nuuk. Siden 2005 har jeg været PhD.-studerende, indskrevet på Københavns Universitet, men med arbejdsplads i Nuuk.

Hvis du klikker på min næse på billedet til venstre kan du se et uddrag af mit CV.

Kontakt: egevang@natur.gl
 
Fotografisk stil
Det er som bekendt stærkt subjektivt hvad man som individ synes er et "godt" fotografi. Endnu sværere er det at bedømme ens egne foto - der er næsten altid en eller anden oplevelse knyttet til fotoet, der ikke umiddelbart er synlig for udenforstående.
For mit vedkommende er det den grønlandske natur, og specielt de hårdføre fugle der beboer dette på mange måder barske land. Hvis jeg skal prøve at definere min ambition som fotograf, er det med hensyn til fuglefotografiet, ikke så meget at tage close-ups, men mere at præsentere fuglen som en del af det miljø den lever i. Med hensyn til billeder fra Grønland generelt, er min ambition at fortælle omverden, at der findes et moderne Grønland, som er så meget andet end kajaker og isbjørnebukser.
Hvis du klikker på fotoet til venstre kan du se 12 "skud" som jeg af den ene eller den anden grund synes er gode foto, og som kendetegner mig som fotograf.
 
Udgivelser:
Mine fotos har mest været publiseret i forbindelse med artikler i danske og grønlandske tidsskrifter, der omhandler biologiske emner. Længere artikler har været bragt i Air Greenlands in-flight magasin SULUK. Internationalt har mine billeder været bragt i CAFF (Conservation of Arctic Fauna and Flora) publikationer og så fik jeg et foto kåret som "Best Shot" i det anerkendte amerikanske fotomagasin Natures Best Photography i sommeren 2005.

Udstyr:
Canon EOS 1D mark III, Canon EOS 5D, Canon EF L 16-35 mm f/2.8 II USM, Canon EF L 24-70mm f/2.8 USM, Canon 100 mm macro f/2.8, Canon EF L 85 II f/1.2, Canon EF L 100-400 mm IS f/4.5-5.6, Canon EF L 300 mm IS f/2.8, Canon 1.4x II extenter, Kenko 2x extenter, Canon speedlite 550
 
Udstillinger:

SULUIT - VINGER - WINGS, Nuuk pri. 2006
I starten af 2006 udstiller jeg i Nuuk en serie anderledes fuglebilleder. Udstillingen foregår i Grønlands Kulturhus, Katuaq, i midten af februar, men det er planen af billederne derefter skal udstilles et ny sted i Nuuk, og senere måske i Danmark.

Du kan se billederne fra udstillingen ved at klikke på billedet til venstre!