Fernando Ugarte FeU
 
Kontakt: FEUG@gh.gl

I 1990 forlod jeg mit hjemland, Mexico, for at arbejde med spækhugger og kaskelothval i Norge. Mit arbejde bestod af individuel genkendelse ud fra foto af individer ud fra naturlige kendetegn. Jeg færdiggjorde mit speciale i havpattedyr på Tromsø Universitetet i 2001. Senere har jeg arbejdet med projekter, delvis baseret på fotoidentifikation både i Island, Antarktisk og Wales. I 2005 flyttet min kone og jeg til Nuuk, hvor jeg arbejder med forvaltning af havpattedyr for Grønlands Hjemmestyres Direktoratet for Fiskeri og Fangst.
Udstyr (ufuldstændig):
Kamera: Canon EOS 20D (tidligere: Canon EOS 5 and CanonT-90)
Objektiver: Canon AF 300mm, f 4.0L
 
Fotografisk stil
At tage gode billeder kræver hårdt arbejde, tålmodighed og at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, med det rigtige udstyr. Jeg har lært at bruge 300 mm tele-linser som arbejdsredskab for at hval-genkendelse. Jeg kan godt lige at bruge denne type linse for udendørsfotografi; de bringer målet nærmere, og er bevægelig nok for at fotografere hurtige dyr. For at fotografere stille genstande i spændende omgivelser, eller folk på arbejde, jeg bruger helst vidvinkel-linser på kort afstand.
Med mine mexicanske øje, Grønland er et helt unik sted, hvor Arktisk, Europa og Nordamerika møder hinanden. Lyset, naturen, menneskene, og kontrasten mellem en fangstkultur og et moderne samfund gør denne Ø til et fantastisk sted for fotografering. Jeg vil gerne fange en del af Grønlands magi og dele det gennem ARC-PIC.COM.
 
Publiceret billeder
Mine billeder har været publiceret flere gange i reklamer, brochurer, plakater, postkort, blade og aviser i Norge og Storbritannien. Hvalsafari A/S, Norge, blev i en årrække baseret på mine billeder. Jeg har bidraget med hvalbilder til 8 boger publiceret i Norge, Danmark, Italien og Argentina. Tre multimedia shows, set af tusindvis af mennesker i Nordnorge blev lavet med mine diasbilder. Mine billeder har været brugt i utallige foredrag om natur i Norge, Sverige, Danmark, Skotland, Wales, Irland, Svejts, Mexico, Guatemala og Grønland.
Jeg har også taget video som er blevet vist verden rundt i mere end 10 naturprogrammer lavet af filmselskaber fra USA, England, Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Tyskland og Japan. Mine videosekvenser er blevet brugt på udstillinger i museer og akvarier i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Monaco.